Skip to main content

Tag føringen i 2023: Top trends indenfor webdesign at holde øje med i år

Det er vigtigere end nogensinde for dig og din virksomhed at holde dig ajour med de seneste trends og tendenser inden for webdesign. Du skal selvfølgelig ikke kaste dig hovedløst ind i kampen og iklæde dig alle tendenser for at følge med eller se “smart” ud. Det kan forbrugere for det meste godt gennemskue. Men ved at have øje på og forståelse af designtrends i 2023 kan de din virksomhed med at skille sig ud fra konkurrenterne, øge engagementet og konverteringsraterne og forbedre den overordnede brugeroplevelse for dine kunder.

Læs med herunder og se hvilke tendenser, du kan vente mere af i 2023.

Minimalisme - Mere af mindre

En tendens, der forventes at fortsætte med at vokse i popularitet, er brugen af ​​minimalisme i webdesign. Denne tilgang fokuserer på rene, enkle layouts og letlæselig typografi, med fokus på brugerens opmærksomhed på specifikke elementer på siden. Dette kan være en fordel for din virksomhed, da det giver den mulighed for at præsentere sit budskab på en klar og kortfattet måde uden at overvælde besøgende. Klart og enkelt med fokus på budskabet og konverteringerne!

Mikro-interaktioner

En anden tendens at være opmærksom på er brugen af ​​mikro-interaktioner. De små animationer og interaktioner, såsom hover- og klik-effekter, kan tilføje et strejf af interaktivitet til dit websted og skabe en mere engagerende oplevelse for brugerne. Brug animationer og mikro-interaktioner med omtanke og du har et kraftfuld middel til at guide brugerne gennem dit websted, hvilket gør det nemmere for dem at finde de oplysninger, de har brug for.

Mikro-interaktioner er alt fra hover-effekter til visuel og haptisk feedback på handlinger, det er menuen på mobilen, der fejer ind ved brugerens klik, det er den visuelle respons på et like, deling osv. og ikke mindst de anvendte effekter ved valg af produkter og tilføjelse til kurv. Mestrer du de små vink med en vognstang, så er din virksomhed godt på vej.

Video og animationer

Brugen af ​​videoer i webdesign vil fortsat være en trend i 2023. Og med god grund! Videoer kan bruges til at introducere dine produkter eller tjenester, skabe en følelsesmæssig forbindelse med brugerne og øge engagementet. De kan også bruges til at skabe en følelse af personlighed og autenticitet til dit brand. Husk, at video-filer fortsat ikke må være for store, da de skal kunne indlæses på alle enheder, uanset hvor din bruger befinder sig.

Brug videoer til alt fra introduktioner til produktpræsentationer. Herudover kan du bruge animerede figurer/karakterer, lottie-animationer (Json), 3D osv. Det er kun din fantasi, der sætter grænser.

AI-drevne chatbots

En anden tendens, der med garanti vokser i popularitet og udbredelse i 2023, er brugen af ​​AI-drevne chatbots og AI-dreven teknologi i det hele taget. Du kan bruge chatbots til at give brugerne personlig kundeservice og support, hvilket gør det lettere for små og mellemstore virksomheder at interagere med deres kunder. Derudover kan AI bruges til at analysere kundedata, forbedre hjemmesidenavigation og til at give bedre anbefalinger til kunder.

Du kan fodre AI til at skrive dine produktbeskrivelser, tekster på hjemmesiden og endda til at skrive din forretningsplan. Services som chatGPT (Chat-based Generative Pre-trained Transformer) til tekstbaseret kommunikation og Dall-E til AI-generede billeder vil udvikle sig hastigt og resultaterne vil du se overalt. Så start i dag med at undersøge teknologien, for du kommer helt sikkert til at skulle bruge den!

Mere WordPress

En nøgletendens, som du kan forvente vil fortsætte i 2023, er brugen af ​​WordPress som hjemmesideplatform. WordPress er et populært open source content management system, der giver dig mulighed for nemt at oprette og administrere din egen hjemmeside. Det tilbyder en bred vifte af skabeloner og plugins, hvilket gør det nemt for virksomheder at skabe et professionelt website uden behov for omfattende tekniske færdigheder.

WordPress er verdens ubetinget mest udbredte CMS og selvom der findes mange gode alternativer – især til webshops – så forventes WordPress at holde førerpositionen i mange år endnu.

Mobile first - alt skal kunne være i hånden

Endelig, med flere og flere mennesker, der får adgang til internettet via mobile enheder, bliver responsivt design stadig vigtigere. At sikre, at dit websted ser godt ud og fungerer godt på alle enheder er afgørende for at nå ud til og engagere dine kunder, uanset hvilken enhed de bruger.

Selvom vi befinder os i 2023, er der stadig mange hjemmesider, der ikke er responsive eller som har et særligt dedikeret subdomæne til mobile enheder. Dette straffes i stigende grad og det er alfa og omega, at du får rettet op på dette for at bevare din relevans online.

Hvorfor skal du kende tendenserne?

Når vi går ind i 2023, bør små og mellemstore virksomheder være opmærksomme på disse webdesigntrends og overveje at inkorporere dem på deres egen hjemmeside.

Ved at følge med i de seneste trends kan du skabe en hjemmeside, der både er visuelt tiltalende og brugervenlig, og som hjælper dig med at skille dig ud fra konkurrenterne og øge engagementet og konverteringsraterne. Sørg for at undersøge og vælge de tendenser, der er mest relevante for din virksomhed, og overvej at arbejde med en webdesigner, der har erfaring på disse områder, for at hjælpe med at bringe dit websted til næste niveau.

Mine kunders websites

Design af wordpress hjemmeside

Aktiv Fundraising

Design af hjemmeside

Vindeløv

Design af hjemmeside og visuel identitet

Design af hjemmeside

BiQ

Redesign af hjemmeside

cphastro - design af webshop

CPH Astro

Design af ny webshop

Believable to date webdesign thumb

Believable to Date

Design af ny hjemmeside

Affiliate Manager thumb

Affiliate Manager

Redesign af hjemmeside

Hjemmeside til Bossbo ApS

Bossbo ApS

Redesign af hjemmeside

Amalie Szigethy webdesign thumb

Amalie Szigethy

Blog til influencer Amalie Szigethy