Webdesign leveret i Photoshop

PSD til HTML er dødt!

Jeg laver pixel perfekte webdesigns leveret til din udvikler, programmør eller dit bureau som lagdelte PSD-filer til desktop, tablet og mobil. Disse filer giver udvikleren mulighed for at konvertere det endelige design til et fuldt responsivt site ved brug af HTML, CSS og JavaScript.

“Men PSD til HTML er da dødt”, siger du nok. Både og. Du skal i hvert fald ikke søge ret længe på nettet, før du finder sætningen “PSD til HTML er dødt!”. Og hvis du tager udgangspunkt i den “oprindelige” måde at lave webdesigns fra Photoshop til browser, så er det korrekt, at det ikke længere giver mening at lave ét design til desktop, som en udvikler skærer op og eksporterer til web for endelig at skrive CSS og HTML, som gør brug af billedfilerne. Det er et levn fra tidligere tider, hvor CSS’ens vidunderlige verden endnu ikke fandtes og vi ikke kunne lave skyggeeffekter, gradients, runder hjørner osv. uden at gøre brug af bitmap-billeder. Det var også dengang, at der stort set kun var ét eneste browserformat på 1024×768 pixels at tage højde for. Derfor kunne én enkelt Photoshopfil blive til et 1-1 webdesign.

Sådan fungerer PSD til HTML ikke længere.

Hvorfor bruge Photoshop til webdesign?

Fordi ikke alle frontendere er designere. Lige som langt fra alle designere er frontendere.

Mange udviklere mangler ofte den æstetiske skarphed og det komplette overblik over virksomhedens visuelle identitet og (grafiske) kommunikation. Det er ikke deres område. Det er derimod designerens fagområde og det er derfor også i den forbindelse, at designerens værktøjskasse helliger målet!

Photoshop (eller Sketch, Illustrator osv.) er en glimrende visuel måde at præsentere designs på, hvor kunden ser, hvad de får, inden der går en masse tid med at skrive kode, som måske bare skal skrives om, fordi det ikke er, hvad kunden forventede. Wireframes er ofte for tekniske af karakter og giver ikke et billede af, hvordan det nye site kommer til at se ud. PSD-filerne fungerer som mockups for kunden: Her er, hvordan det kommer til at se ud. Og de fungerer som blueprints for udvikleren: Her er dimensioner, farver, placeringer, ikoner, skrifttyper, hover states osv., som du skal trylle frem.

PSD-filer er et stærkt værktøj i webdesignprocessen.

Responsivt webdesign photoshop

Få designet en flot custom hjemmeside eller webshop

Fordelen ved at få leveret dit design som PSD er, at du kan tage det med videre til stort set samtlige dygtige udviklere i hele verden og få det kodet op, så det hele fungerer perfekt. Hvad enten du skal have et nyt design til WordPress, Magento, Shoporama, Joomla, Drupal eller noget helt sjette, så kan din frontender konvertere designet, som det er leveret. Jeg kan selvfølgelig også sørge for, at dit nye webdesign eller redesign af eksisterende site bliver færdiggjort ved én af mine dygtige samarbejdspartnere.

Skal du have nyt webdesign?

Jeg har designet hjemmesider i mange år og har efterhånden leveret design til alle tænkelige platforme. Men der er heldigvis hele tiden noget nyt at lære; både når det kommer til brancher og systemer og når det handler om designtrends og konverteringsoptimering i forhold til UI og UX,

Jeg hjælper dig gerne videre i forhold til at få lavet et design, der virker. Et design, der fungerer i forhold til din virksomheds unikke identitet. Og et design, der virker i forhold til din målgruppe. Et lækkert visuelt design er sjældent nok, når det kommer til konvertering. Vi skal sikre os, at der er de rette elementer og at de er placeret de rigtige steder. Vi skal vide, hvad dine besøgende bruger dit site til, så vi kan sikre, at brugeroplevelsen er i top. Sammen finder vi løsningen, så du får et site, der vækker begejstring!

Kontakt mig for tilbud