Skip to main content

Leder du efter prisen på en hjemmeside?

Eller måske prisen på, hvad en hjemmeside koster og hvad det koster at drive den på årsbasis?

Der er selvfølgelig mange faktorer, der spiller ind, så forbered dig på, at du måske ikke finder det endegyldige svar her i artiklen. Men du får ledetråde til, hvordan du finder svaret, der gælder for netop dig!

Hvad koster en hjemmeside?

Det er et helt legitimt spørgsmål at stille, når du retter henvendelse til et bureau, udvikler eller designer. Men med mindre man kører med standardiserede løsninger (skræddersyede pakker), så svarer det lidt til at høre den lokale bilforhandler om, hvad en bil koster.

Det afhænger ganske enkelt af, hvad du er på udkig efter, hvad dine behov er, hvad hjemmesiden skal kunne, hvad du selv leverer af materiale til hjemmesiden osv.

Så svaret er et sted mellem 5.000 kr. og 500.000 kr.

Men det kan du nok ikke bruge til så meget!

Hvad har indflydelse på prisen?

Prisen vil typisk begynde at bevæge sig opad, når:

  1. Designet skal være tilpasset dig og din virksomhed (custom design)
  2. En fotograf skal levere professionelt billed- og videomateriale
  3. Du skal have en tekstforfatter til at skrive dine tekster
  4. Søgemaskineoptimering er en høj prioritet og du derfor skal have en SEO-ekspert ind over processen med opbygning og optimering af tekster
  5. Du har behov for udvikling af funktioner, som ikke er “standard” med WordPress (blog, tilmeldingsformularer til nyhedsbreve, kontaktformularer osv. er standard)
  6. Du skal sælge produkter og/eller abonnementer via webshop
  7. Du skal have integreret din hjemmeside eller webshop med diverse applikationer

Det betyder også, at leverer du selv tekster, billeder og øvrigt relevant materiale og tager du del i oprettelsen af produkter på din shop og skal du ikke have udviklet specielle funktioner, som ikke er set før, jamen så bliver det hele pludselig ikke så dyr en omgang.

Prisen for en hjemmeside over 5 år

Mange steder (Bæk Søgaard Design inkl.) får du overdraget hjemmesiden ved betaling, hvorefter du selv ejer hjemmesiden 100%. Andre steder får du hjemmesiden som del af en løbende abonnementsydelse.

Engangsydelsen hos førstnævnte er naturligvis højere end “afdragsordningens” månedlige rater.

Månedsabonnementet hos disse kan variere en del, men ligger typisk på omkring 1.000 kr. – 1.500 kr. +/-.

Og det er naturligvis billigt her og nu. Men det er vigtigt at regne det hele sammen, så du ikke får fletningerne i postkassen.

Regnestykket over 5 år:

Engangsydelse: 30.000 x 1 = 30.000 kr. = 6.000 kr. pr. år*

Abonnement: 1.000 x 12 x 5 = 60.000 kr. = 12.000 kr. pr. år

*Abonnement indeholder typisk også hosting af din hjemmeside, så den pris skal selvfølgelig oveni engangsydelsen på 30.000. Hosting kan typisk koste mellem 50 og 100 kr. pr. md. Så ender du med en pris på ca. 36.000 kr. overfor abonnementet på 60.000 kr.

Nu vil jeg jo mene, at man aldrig skal binde sig til en abonnementsløsning, når det kommer til hjemmesider. Du er fastbundet i en ydelse og løsning i alt fra 1-5 år, det koster ofte ekstra at få moduler implementeret til din SEO, nye sider og undersider, integreret nyhedsbreve osv, og det er sjældent nemt at få komplet ejerskab af hjemmesiden efter endt abonnement og dermed få din side flyttet til anden host.

Hvad kan du få for pengene?

Under 25.000 kr. ex moms

Komplet WordPress-hjemmeside med sider, undersider, formularer, integration af EasyMe kalender osv.

Under 20.000 kr. ex moms

Redesign af WordPress-hjemmeside med sider, undersider, formularer, cases osv.

Under 26.000 kr. ex moms

Komplet WordPress-hjemmeside med specialudvikling af bestillingsformularer, sider, undersider, produkter, betalingsmodul mm.

Hvad koster penge?

Denne artikel handler ikke om, hvilken løsning, der er bedre end den anden. Den handler derimod om, hvad det koster at drive en hjemmeside.

Så herunder finder du en liste over nogle af de punkter, du skal tage stilling til, når du begynder at regne på, hvad det koster at starte og drive en ny hjemmeside:

  • Domæne: Du skal have dit eget domænenavn. Dette kan du købe via webhosts som fx simply.com og one.com. DK-domæner er typisk billigere end .COM eller .NU. Prisen er ml. 20-150 kr. for registrering. Herudover kommer et tilbagevendende beløb for fortsat registrering (du køber ikke et domæne, du “lejer” rettighederne til det).
  • Hosting: Din hjemmeside skal parkeres et sted. Det ordner du via en webhost. Hosting koster typisk 40-100 kr. pr. md. afhængig af ønsket plads, CPU, hukommelse, backup osv.
  • Hjemmeside: Benytter du WordPress og har tekniske færdigheder og den fornødne tid, kan du komme gratis i gang med denne del. Du skal blot installere WordPress på domænet og så er du i gang! Det er dog ofte her, at vi som designere og udviklere kommer ind i billedet. Prisen varierer kraftigt, men du kommer langt for 25.000 kr.
  • Sikkerhed og backups: De fleste webhosts laver daglig backup af din hjemmeside. Nogle gange er der tale om en komplet kopi – andre gange ikke. Backup af din hjemmeside er altid en god idé, da der altid er risiko for, at du selv får “trykket på noget forkert” eller dit site bliver hacket. Denne sikkerhed er meget variabel i pris, men en basis-model hos fx SpicyWeb koster små 2.000 kr. pr. år.

Herudover kan der være udgifter til alt fra billedmateriale og tekster til søgemaskineoptimering og annoncering, men det ligger uden for denne artikels omfang og formål.

Jeg håber, at du nu er klædt en smule bedre på ift. opstart af hjemmeside. Og når du nu alligevel befinder dig på sitet, er du velkommen til at kigge dig omkring og skulle du ende på kontakt-siden for at få et tilbud på netop dit projekt, ser jeg frem til at høre fra dig!