Skip to main content

Se forskellen på prisen for en freelance webdesigner og et bureau.

Hvad koster en

WEBDESIGNER?

Webdesigner og grafisk designer Tommy Bæk Søgaard

På udkig efter priser for webdesigner? – du finder svaret her

Du har sikkert set eller hørt denne sammenligning før:

Prisen på en hjemmeside varierer lige så meget som prisen på en bil.

Det hele afhænger af, om du foretrækker luksus og lækkert design eller er mere prisbevidst og vil ofre æstetik til fordel for praktik. Der er virkelig stor forskel på en Ferrari og en Berlingo! Du kan ikke have en barnevogn i en Ferrari – ligesom du ikke kan tiltrække misundelige blikke med en Berlingo! Men begge biler kan være super. Det afhænger af dit behov!

Din udgift til en webdesigner afhænger derfor bl.a. af, hvad du er på udkig efter: omfanget af webprojekt, ønsker til design og funktionalitet, integration af diverse systemer, krav til hastighed osv. Dernæst afhænger prisen af webdesignerens erfaring, portfolio (designerens kunder) og placering i landet. Jeg tager som udgangspunkt 850 kr. ex moms i timen for timebaseret arbejde. Men når jeg regner på et tilbud på en hjemmeside eller webshop, ender den faktiske timepris på noget i stil med 300-450 kr. ex moms, da nogle opgaver har en tendens til at tage længere tid end planlagt.

https://www.youtube.com/watch?v=6oTurM7gESE

Se eksempler på webdesign

50 sek.

Hvad koster en webdesigner i timen?

Som du kan læse herover, tager jeg selv 850 kr. ex moms i timen.

“Jamen, er det en god pris?”, spørger du måske dig selv.

Du kan helt sikkert finde en billigere freelance designer end Bæk Søgaard Design. Der er freelancere, som arbejder for 250 kr. – 500 kr. ex moms i timen. Og nogle af dem er dygtige nok til nogle behov. Så er du på udkig efter landets billigste webdesigner eller grafiker, skal du ikke vælge mig – hvis du alene har fokus på timeprisen. Derimod skal du vælge mig, hvis du har fokus på hele forløbet fra kontakt til leveret produkt… og bagefter! Med +10 års erfaring kommer der en vis mængde service, hurtighed, evne til problemløsning, branchekendskab osv., som ofte gør mine timepriser meget konkurrencedygtige, når man tager endeligt timetal i betragtning.

Et bureau vil ofte tage fra 1.100 kr. ex moms pr. faktureret time for en webdesigner. Oveni dette beløb kan du påregne udgift til kontaktchef og derudover vil der blive indregnet pension, uddannelse og udvikling i din endelige regning – ligesom alle opkald og tid på mails bliver faktureret.

Er du vild med stemningen på et bureau og kan du lide ideen om at blive opvartet med kaffe, the, kolde drikke og chokolade til et kundemøde, så skal du klart gå efter at finde et bureau – dem er der mange gode af! Men er du vild med at få, hvad du betaler for, så kan du kontakte mig her.

Tommy leverede på alle fronter.
Særligt vil jeg fremhæve Tommys fleksibilitet, service og tålmodighed i forhold til at færdiggøre selv de mindste rettelser, så vi landede et sted, hvor jeg var tilfreds og glad for den samlede kvalitet.

Pernille Vindeløvvindelov.com

Jeg har fået lavet min hjemmeside af Tommy og jeg har været mega glad for forløbet hos ham! Det har været en virkelig god proces igennem hele forløbet. Det har været så nemt for mig hele vejen igennem. Og jeg har været mega glad for Tommys arbejde

Marie Holm Laursenmarielaursen.dk

Tommy har lavet et super godt design til Affiliatemanager.dk og hele processen fra ide til implementering var yderst effektiv og hurtigt. Det er skønt at arbejde sammen med en der hurtigt "afkoder" de ideer man har i hovedet.

Mikael Rieckaffiliatemanager.dk

Jeg brugte Tommy til at udvikle designet til min nye hjemmeside. Hele processen foregik meget tilfredsstillende - især hans kreative input og forståelse af mine ønsker i forhold til udtryk og brugerflade. Jeg ser ikke mig selv som den nemmeste kunde og sætter en del krav, men det håndterede han virkelig godt.

Claus Reissclausreiss.dk

Ofte stillede spørgsmål

Her er en liste over hyppigt stillede spørgsmål vedr. priser på webdesign, timepriser og andre omkostninger i forbindelse med webdesign.

Hvad er timeprisen for en webdesigner - freelance og bureau?

En webdesigner på et webbureau koster typisk mellem 1.100-1.300 kr. i timen, mens en freelance webdesigner ofte har en timepris på 500-900 kr. i timen. Jeg koster 850 kr. i timen og med i prisen får du erfaring, sparring, service og solide løsninger. Du betaler ikke for dyre kontorlokaler, frokostordninger og fredagsbar – jeg holder mig kørende på kaffe og passion på hjemmekontoret.

Hvad koster en hjemmeside lavet af en professionel webdesigner?

Jeg tilbyder ikke standardiserede løsninger eller hjemmesidepakker. Men simple hjemmesider kan koste fra ca. 5.000 kr. ex moms, mens store webshops og omfattende webprojekter typisk kan ligge fra 20.000 kr. ex moms og op. Alt afhænger af ønsker, omfang og behov for en ny hjemmeside. Så kontakt mig for et uforpligtende tilbud på design af hjemmeside.

Hvad koster en hjemmeside om måneden?

Når jeg har lavet din hjemmeside, er der ikke flere udgifter til mig. Ejerskab af hjemmesiden overdrages til dig og du skal i princippet kun sørge for at betale for registreringen af dit domænenavn og dit webhotel. Du kan dog købe klippekort her, så du kan få mig til at foretage ændringer, opdateringer osv. Ligesom du hos fx Spicy Web (fast WordPress partner) kan købe en tryghedspakke og få automatiske opdateringer, backups, sikkerhed osv.

Hvad koster det for rettelser på hjemmesiden?

Hos mig foretages mindre rettelser og justeringer ofte uden omkostning – især hvis vi lige har afsluttet et projekt. Ved køb af klippekort får du op til 25 % rabat på min timepris. Med en serviceaftale behøver du ikke bekymre dig om vedligeholdelse og opdateringer af din hjemmeside. Du kan i stedet fokusere fuldt ud på at drive din forretning. Jeg tilbyder også oplæring i WordPress, din hjemmeside osv. Kontakt mig på tlf. 60 45 90 25 for en snak om dine behov.

Kan jeg få en webdesigner til at lave grafisk design?

En webdesigner kan ofte også hjælpe dig med grafiske designopgaver generelt. Det kan være billedmateriale til sociale medier, hjemmesider, apps osv. Men det kan også være mere klassiske design- og DTP-opgaver som brochurer, visitkort, kataloger o.lign. Selv laver jeg alt fra printopgaver til webdesign.

Hvad koster det at få skrevet tekster til hjemmesiden?

Jeg arbejder sammen med en dygtig tekstforfatter, der kan levere skræddersyede tekster til din hjemmeside og virksomhed generelt til en fornuftig pris. Hvis du allerede har dine egne tekster, er det naturligvis gratis at placere dem på din hjemmeside, når vi sætter din hjemmeside op. Her læser vi korrektur på danske og engelske tekster og hjælper med evt. formuleringer.