Skip to main content

Tilbage fra sommerferie. 14 dage i det danske sommerland var tiltrængt. For præcis 16 dage siden drattede jeg om på kontoret. Jeg besvimede ganske enkelt. Midt i det hele. Da jeg vågnede var jeg omgivet af en masse mennesker, en masse stemmer og det første jeg så, da verden holdt op med at snurre, var en noget bekymret mine på min partner, kollega og ven Martin Hjort. Bekymrede forældre ilede til byen sammen med min kone og en lige så bekymret datter (som dog blev fint beroliget, da hun fik sodavand og en overraskelsesovernatning hos bedsteforældre). En tur i ambulance, en masse stik, undersøgelser og 5 sting i fod senere var jeg hjemme – uden anden forklaring på episoden, end at den var stressbetinget. Så 14 dage med familie, strand, sol og sommer har gjort mig godt.

Lediggang er roden til at finde nye apps

Jeg har ikke kunnet gå så meget, hvorfor jeg har anvendt en del hyggetid med min telefon. Det har givet anledning til at tjekke et par nye apps ud. I går stødte jeg så på Cameo. Ikonet tiltalte mig, så jeg trykkede på “installér” i App Store… og så var jeg solgt! Et nemt, intuitivt og elegant designet interface med instruktionsvideoer for dummies. Jeg var hurtigt i gang og fik lavet de første videoer af det, der var lige foran mig; ungerne. De to tøser har set videoerne et hav af gange og er meget imponerede af deres “film” – med dem selv i hovedrollen. Komplet med underlægningsmusik, effekter og beskæring.

 

En lækker gratis app til mere end blot tidsfordriv – Cameo er fantastisk!

 

Hvad er Cameo?

Cameo er – i mine ydmyge øjne – en fantastisk lille iOS app, som hjælper dig og din iPhones kamera med at skabe flotte videoer i HD kvalitet. App’en hentes på App Store, er gratis og kommer med et godt pakket musikbibliotek, som du kan vælge fra – igen helt gratis. Endelig er der det Instagram-agtige effektbibliotek, som foruden lys- og farveeffekter også byder på forskellige former for billedstøj, pinhole, kromatisk film o.l. Endelig er der til hvert enkelt tema knyttet bestemt typografi – på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at tilpasse disse elementer individuelt, da det er del af en samlet pakke. Men mon ikke det vil blive en mulighed hen ad vejen?! Jeg er på ingen måde en dygtig fotograf, men for at illustrere Cameo og skrabe lidt i app’ens overflade til denne artikel har jeg her til morgen lavet en lille film bestående af 23 individuelle klip, som er skåret til og sat sammen til en lille film. Videoen kan du dele på Cameo, Facebook, Tumblr og Vimeo (sidstnævnte integration er et solidt skridt hen imod at tale til de mere seriøse film-amatører og glade filmskabere derude).

Du bestemmer selv, om du vil dele din video med hele verden eller om du vil lave den privat. Privatlivsindstillingerne er til at komme til og redigere. Endelig har du mulighed for at gemme alle individuelle klip i din iPhones kamerarulle, samt at downloade den sammenklippede Cameo video – inkl. musik – til din telefon, så du kan sende den familie og venner.

Lav film sammen med andre Cameo brugere

Det sidste feature, jeg vil nævne i denne sammenhæng, er muligheden for at samarbejde omkring skabelsen af film direkte og live i app’en. Find ligesindede, inspirer hinanden og samarbejd på et filmprojekt for at gøre det endnu bedre, mere professionelt og sjovere. Cameo anvender hashtags som du kender dem fra Twitter, G+, Instagram og Facebook. Tag din video med alt fra #comedy til #summer og bliv fundet sammen med alle de andre videoer i din kategori.

Rigtig god fornøjelse. Skyd nogle film og smid gerne en kommentar og et link til din egen film herunder, så vi alle kan følge med.

2 kommentarer